Στιφάδο με μανιτάρια και κάστανα

Στιφάδο με μανιτάρια έχω φτιάξει παλιότερα, η ιδέα προσθήκης κάστανου ήρθε από μια αναφορά φίλης ότι έτρωγε στιφάδο  με μανιτάρια και κάστανα.

Επιπλέον όταν ήταν εδώ η κόρη είδε τα κρεμμύδια στιφάδου στο καλάθι και είπε ένα στιφάδο να τρώγαμε αύριο!!

Μπορεί να αποτελέσει ένα κύριο πιάτο ή ένα συνοδευτικό.

Στιφάδο με μανιτάρια και κάστανα

Print Recipe

Στιφάδο με μανιτάρια και κάστανα

Print Recipe

Συστατικά

  • 15 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 12 κάστανα
  • 200 γρ μανιτάρια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 150 γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 μπαχάρια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

Διαδικασία

  1. Χαράζουμε λίγο τα κάστανα και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να μπορούμε να τα καθαρίσουμε.

  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια κάνοντας μια σταυρωτή μαχαιριά από τη μεριά της ρίζας τους. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τα μεγαλύτερα σε μικρότερα.

  3. Σε γάστρα που μπαίνει σε εστία βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας προσεκτικά με μια κουτάλα.

  4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μόλις αρχίσουν να βράζουν σβήνουμε με το κρασί.

  5. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τα μπαχάρια τη φλούδα πορτοκαλιού λίγο ζεστό νερό και σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα μας. Αν θέλουμε συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε προθερμασμένο φούρνο, διαφορετικά συνεχίζουμε στην εστία σε χαμηλή ένταση χωρίς να ανακατεύουμε, μόνο κουνάμε τη γάστρα.

  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια.

  7. Μόλις τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο ή ψήσιμο.

  8. Δοκιμάζουμε να έχουν βράσει όλα και δυναμώνουμε αν χρειάζεται να χυλώσει η σάλτσα.

  9. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: asproylas.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.