Ταρτάκια με τυριά και φρούτα

Είναι να μη μου μπει κάτι στο μυαλό, αυτά τα ταρτάκια τα είχα δει πριν πολλά χρόνια (2014) σε περιοδικό μεγάλου ΣΜ της Αγγλίας και μάλιστα είχα βάλει σελιδοδείκτη, τι πρωτότυπο για μένα!!

Αυτές τις δύσκολες μέρες τα ξεφυλλίσματα βιβλίων και περιοδικών δίνουν και παίρνουν και να που και πάλι βρέθηκαν μπροστά μου, τυχαίο δε νομίζω.

Τώρα που τα φρούτα είναι στα καλύτερα τους σκέφτηκα να τα φτιάξω για να συνοδεύσω ένα ποτήρι κρασί μαζί με φίλη.

Μπορούν να αποτελέσουν το πρώτο πιάτο ενός κύριου γεύματος ή ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Τα έφτιαξα με νεκταρίνια γιατί ήταν τα μόνα κατάλληλα σε μέγεθος αλλά και ωριμότητα που βρήκα στη λαϊκή.

Μπορούν να γίνουν και με ροδάκινα ή βερίκοκα, δοκιμάστε τα.

 

Ταρτάκια με τυριά και φρούτα

Print Recipe

Μερίδες
4 ταρτάκια

Μερίδες
4 ταρτάκια

Ταρτάκια με τυριά και φρούτα

Print Recipe

Μερίδες
4 ταρτάκια

Μερίδες
4 ταρτάκια

Συστατικά

  • 1
    φύλλο σφολιάτας
  • 2
    νεκταρίνια ή ροδάκινα
  • 2
    αυγά
  • 4 κουτ. σούπας
    κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ
    πεκορίνο τριμμένο

  • λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

  • βούτυρο για τα φορμάκια
  • 4
    φορμάκια τάρτας διάμετρος βάσης 8εκατ.

Διαδικασία

  1. Απλώνουμε τη σφολιάτα σε επιφάνεια εργασίας. (Αν είναι κατεψυγμένη φροντίζουμε να την έχουμε αποψύξει καλά)
    Κόβουμε κομμάτια με διάμετρο 13 εκατοστά.

  2. Αλείφουμε τα φορμάκια με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και στρώνουμε τα κομμάτια της σφολιάτας έτσι που να καλύπτουν και τα πλαϊνά από τα φορμάκια.

  3. Προσθέτουμε λίγο τυρί ίσα που να καλυφθεί ο πάτος από τα φορμάκια.

  4. Πλένουμε καλά τα φρούτα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και τοποθετούμε από ένα κομμάτι πάνω από το τυρί με το κομμένο μέρος προς τα επάνω.

  5. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό και λίγο τυρί.
    Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και τέλος σκορπάμε λίγο τυρί από πάνω.

  6. Τοποθετούμε τα φορμάκια σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.

  7. Αφαιρούμε από το φούρνο αφήνουμε 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Συνοδεύουμε αν θέλουμε με μια πράσινη σαλάτα, εδώ είναι γλιστρίδα. Ταιριάζει πολύ καλά και με ρόκα.

Σημειώσεις

Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε ένα πιο πικάντικο τυρί, προτείνω αρσενικό Νάξου ή να βάλουμε δυο είδη τυριών, ανάλογα με το τι έχουμε ή τι μας αρέσει.

Πηγή: asproylas.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.