Ταρτάκια μπισκότου με φρέσκα φρούτα

Ταρτάκια με ζύμη μπισκότου & φρέσκα φρούτα / Fresh fruit cheesecake sugar cookie cups

Είμαι επιτέλους στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσω και επίσημα στο ολοκαίνουργιο Kouzinista! Γιατί μπορεί το blog να «άνοιξε τις πόρτες» του την προηγούμενη εβδομάδα αλλά η οικοδέσποινα δεν είχε προλάβει να ετοιμάσει κατιτίς για να σας τρατάρει. Μετά από έναν ολόκληρο μήνα απουσίας επέστρεψα με καινούργιο domain, ανανεωμένη εμφάνιση, διαφορετικό λογότυπο αλλά με… μπαγιάτικη συνταγή. Σήμερα, όμως, θα επανορθώσω.

Ταρτάκια με ζύμη μπισκότου & φρέσκα φρούτα / Fresh fruit cheesecake sugar cookie cups

Η αλήθεια είναι ότι η όλη διαδικασία αποδείχτηκε εξαιρετικά χρονοβόρα και κοπιαστική. Μοιάζει σαν να μετακομίζεις σε ένα καινούργιο σπίτι και όλα τα έπιπλα και τα παλιά σου αντικείμενα να μην ταιριάζουν. Η διαρρύθμιση είναι διαφορετική και χρειάζεται χρόνος μέχρι να βάλεις κάθε τι πάλι στη θέση του, ώστε να γίνει όμορφο, λειτουργικό και φιλόξενο σαν το παλιό. Νομίζω, όμως, ότι τελικά τα κατάφερα και να που είμαι έτοιμη να σας υποδεχτώ με καινούργια συνταγή.

Ταρτάκια με ζύμη μπισκότου & φρέσκα φρούτα / Fresh fruit cheesecake sugar cookie cups

Η αλήθεια είναι ότι την σκεφτόμουν καιρό αυτήν την αλλαγή αλλά δυσκολευόμουν να το πάρω απόφαση. Είναι όπως όταν έχεις ένα ζευγάρι παλιά παπούτσια ή ένα αγαπημένο τζιν που έχει φθαρεί και ξέρεις ότι είναι ώρα να πάρεις καινούργιο αλλά σε βολεύει και δυσκολεύεσαι να το αποχωριστείς. Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Ίσως κάποιους σας ξενίζει η αλλαγμένη εμφάνιση του blog αλλά από τη στιγμή που το αποφάσισα δεν ήθελα το καινούργιο να θυμίζει σε τίποτα το παλιό. Ήθελα να είναι φρέσκο και διαφορετικό. Δεν ήθελα απλά «ένα ζευγάρι παπούτσια» που να μοιάζουν με αυτά που είχα. Πιστέψτε με έψαξα ατελείωτα για να βρω αυτό που μου ταιριάζει και δούλεψα πολύ για να το φέρω στα μέτρα μου. 

Ταρτάκια με ζύμη μπισκότου & φρέσκα φρούτα / Fresh fruit cheesecake sugar cookie cups

Το ανασχεδιασμένο Kouzinista είναι πλέον φιλικό κατά την πλοήγηση από smartphones και tablets, πιο λειτουργικό και διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες, ώστε να βρίσκετε εύκολα αυτό που ψάχνετε και να έχετε μια ευχάριστη εμπειρία περιήγησης. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το εύχρηστο εργαλείο αναζήτησης που θα βρείτε στη δεξιά πλευρική μπάρα πατώντας εδώ, μπορείτε να επιλέξετε προαιρετικά μια κατηγορία συνταγής και ένα ή περισσότερα υλικά που θέλετε να περιέχει. Κάνοντας κλικ στο «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ!» θα εμφανιστούν συνταγές από όλες τις κατηγορίες ή από μια συγκεκριμένη κατηγορία, αν έχετε επιλέξει, που περιέχουν τα επιλεγμένα υλικά. Αν ψάχνετε συνταγές με ένα συγκεκριμένο υλικό που δεν εμφανίζεται στη λίστα, μπορείτε να το γράψετε στο πεδίο κάτω από το «Τι ψάχνετε;». Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Ταρτάκια με ζύμη μπισκότου & φρέσκα φρούτα / Fresh fruit cheesecake sugar cookie cups

Δε θα σας κουράσω με περισσότερες λεπτομέρειες, τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Και ερχόμαστε στη σημερινή συνταγή ή αλλιώς πώς μπορείς να συνδυάσεις τρία αγαπημένα πράγματα σε ένα γλυκό: φρέσκα ζουμερά καλοκαιρινά φρούτα, δροσερή ανάλαφρη κρέμα cheesecake και τραγανό βουτυρένιο μπισκότο. Γιατί να αρκεστείς μόνο στο ένα, αν μπορείς να τα έχεις όλα; Με τις παιχνιδιάρικες γλυκόξινες γεύσεις των φρούτων, την απαλή οξύτητα και τη φρεσκάδα που προσδίδει το γιαούρτι στην κρέμα, την τραγανή υφή του μπισκότου που μοσχομυρίζει βούτυρο (και ΟΧΙ να μην χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη), αυτά τα ιδιόμορφα ταρτάκια είναι τριπλά απολαυστικά και το καλύτερο γίνονται πανεύκολα! 

Ταρτάκια με ζύμη μπισκότου & φρέσκα φρούτα / Fresh fruit cheesecake sugar cookie cups

Ιδιόμορφα γιατί δεν θα χρησιμοποιήσουμε μίνι βάσεις για τάρτες (να κάτι που λείπει από την «εργαλειοθήκη» μου) αλλά φόρμα για muffins. Δεν θα τα γεμίσουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής αλλά με μια κρέμα του λεπτού που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Δεν θα χρειαστεί να τα συναρμολογήσουμε την τελευταία στιγμή όπως επιβάλλεται στις περισσότερες τάρτες, γιατί η μπισκοτένια βάση τους δεν πανιάζει και παραμένει τραγανή, ακόμη και μετά την παραμονή τους στο ψυγείο. Αν, λοιπόν, ψάχνετε έναν ακόμη τρόπο να απολαύσετε τα φρέσκα φρούτα, δεν θέλετε να περάσετε ώρες στην κουζίνα – διορθώνω – θέλετε να περάσετε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στην κουζίνα και λατρεύετε τα φρουτένια επιδόρπια, αυτά τα ταρτάκια είναι για σας. Σας τα αφιερώνω!

Ταρτάκια μπισκότου με φρέσκα φρούτα

Προετοιμασία

Ψήσιμο/μαγείρεμα

Συνολικός χρόνος

(+αναμονή: 30 λεπτά)

Κατηγορία: Πίτες & Τάρτες

Ποσότητα/μερίδες: 12 ταρτάκια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ

  • 2¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (280g)
  • ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • ½ πλάκα αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία
    δωματίου, κομμένο σε κυβάκια (125g)
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (200g)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 200g τυρί κρέμα
  • 100g στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ κούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη (65g)
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • ποικιλία φρέσκων φρούτων ή φρούτα
    σε κονσέρβα της αρεσκείας μας ή μαρμελάδα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με τη ζύμη. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) χτυπάμε με φτερό (ή με το μίξερ χειρός) το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει και να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το στραγγιστό γιαούρτι, την άχνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστούμε.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τη σχάρα στην προτελευταία θέση. Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα για μάφιν με 12 υποδοχές και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

  4. Βγάζουμε τη ζύμη μπισκότου από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 12 ισομεγέθεις μπάλες. Τοποθετούμε μία μπάλα ζύμης σε κάθε υποδοχή και την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ή με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να πάρει το σχήμα της υποδοχής. Ψήνουμε τις βάσεις για τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και με ένα ποτήρι πατάμε απαλά τη ζύμη που έχει στο μεταξύ φουσκώσει, ώστε να πάρει ξανά το επιθυμητό σχήμα. Επιστρέφουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα στις άκρες.
  5. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και την ακουμπάμε πάνω σε σχάρα. Περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε προσεκτικά, περνώντας ένα μαχαίρι περιμετρικά στα τοιχώματα για να ξεκολλήσουν. Ακουμπάμε τις βάσεις για τα ταρτάκια πάνω στη σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  6. Όταν κρυώσουν, τις γεμίζουμε με την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει. Διατηρούμε τα ταρτάκια σκεπασμένα στο ψυγείο και γαρνίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας, φρέσκα ή σε κονσέρβα, ή μαρμελάδα όταν πρόκειται να τα σερβίρουμε.

3.5.3208

Πηγή συνταγής: Kouzinista

Ταρτάκια με ζύμη μπισκότου & φρέσκα φρούτα / Fresh fruit cheesecake sugar cookie cups

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 

Πηγή: kouzinista.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.