Τηγανόψωμο με σπανάκι, μάραθο μυρωδικά και φέτα

Πεντανόστιμο, μυρωδάτο τηγανόψωμο με σπανάκι, μάραθο και τυρί φέτα. Ένα εύκολο, γρήγορο, νόστιμο σνακ για να το απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, ως σνάκ ή συνοδευτικό. Μια συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για μια υπέροχη λιχουδιά, μια ελαφριά χορτοφαγική απόλαυση γεμάτη αρώματα και χρώματα που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μάραθο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια μόνο τα φυλλαράκια του
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 110 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη (αν δεν νηστεύετε)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ λίγο επιπλέον για το άνοιγμα φύλλου)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (+ λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβετε το σπανάκι, το μάραθο, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το μαϊντανό και το ξερό κρεμμύδι. Τα βάζετε όλα σε ένα σουρωτήρι, τα αλατοπιπερώνετε, τα πιέζετε με τα χέρια σας να “μαραθούν” και τα αφήνετε μέσα στο σουρωτήρι για 1 περίπου ώρα να αποβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερους από τους χυμούς τους. 
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι προσθέτετε το λάδι και 1 κ.γ. αλάτι και αρχίζετε να τα ζυμώνετε προσθέτετε σταδιακά από λίγο νερό μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη που πλάθεται εύκολα και δεν κολλά στα χέρια σας. Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας τη καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα να “ξεκουραστεί”.
  3. Μετά τη 1 ώρα αναμονής μεταφέρετε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά σας από το σουρωτήρι,  προσθέτετε και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί πλήρως. 
  4. Χωρίζετε τη ζύμη αλευριού σε κομμάτια μεγέθους περίπου ενός μεγάλου αυγού (θα βγουν περίπου 10 κομμάτια). Πασπαλίζετε με αλεύρι ή νισεστέ το πάγκο εργασία σας και με τη βοήθεια ενός πλάστη “ανοίγετε” το κάθε κομμάτι ζύμης σε  ένα σχετικά λεπτό “φύλλο” (όχι πολύ λεπτό, δείτε τη φωτό πιο κάτω).
  5. Στο κέντρο κάθε φύλλου ζύμης ρίχνετε λίγο από το μείγμα λαχανικών-φέτας (μοιράστε το ισομερώς). Καλύπτετε το μείγμα σκεπάζοντάς το με τη ζύμη που προεξέχει περιμετρικά, φροντίζοντας να το “σφραγίσετε” καλά μέσα στη ζύμη. Μετά “ρολάρετε” με το πλάστη το κάθε κομμάτι ώστε να λεπτύνει, να πλατύνει και να απλωθεί το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  6. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, τηγανίζετε τη πρώτη πίτα σας για περίπου 1 λ από κάθε πλευρά. Συνεχίζετε με την ίδια διαδικασία, ζέσταμα λαδιού, τηγάνισμα, μέχρι να τελειώσουν όλες οι τηγανίτες.

Tip: Προαιρετικά προσθέστε στη ζύμη 1/2 σφηνάκι ρακί για περισσότερη γεύση και άρωμα. Επίσης αν νηστεύετε παραλείψτε τη φέτα.

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τηγανόψωμο με σπανάκι, μάραθο μυρωδικά και φέτα

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: