Τρίγωνα με φιστίκι !!!

ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΊ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::: 

1 πακετο φυλλα κρουστας Βηρυτου,

250 γρ βουτυρο αγελαδινο λιωμενο κρυο!!!! 

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:

1 λιτρο γαλα φρεσκο,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ. γεματες αλευρι,

1 βανιλια,

50 γρ βουτυρο, 

1 κουπα χτυπημενη σαντιγί

Βαζουμε το γαλα-ζαχαρη να ζεσταθει!

Εχουμε βγαλει λιγο γαλα κρυο και εχουμε διαλυσει το κορν φλαουρ-αλευρι!

Ριχνουμε το μείγμα στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια-βουτυρο!!!

Την αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας την κατα διαστηματα!

Οταν κρυωσει τελειως την χτυπαμε με το μιξερ και ριχνουμε την σαντιγυ σε δοσεις και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!!!! 

Ετοιμαζουμε τα ΤΡΙΓΩΝΑ:: 

Ανοιγουμε στον παγκο τα φυλλα!

Τα κοβουμε σε 3 λωριδες!!!!

Και ξεκιναμε :

Ραντιζουμε φυλλο βαζουμε πανω του φυλλο ξαναραντιζουμεμε βουτυρο και ξανα φυλλο ραντισμα!

Και στην συνεχεια το κλεινουμε τριγωνικα!!!!

Κανουμε με λαδοκολα μπαλες και τις χωνουμε σε ολα τα τριγωνα που φτιαχνουμε!

Τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα βουτυρωνουμε ολα πολυ καλα!!!!

Τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!!!!!!

Τα βγαζουμε και αφηνουμε να κρυωσουν!!! 

ΣΙΡΟΠΙ::

Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη και μισο λεμονι τον χυμο του!!! 

Αφηνουμε να σταθει σε θερμοκρασια δωματιου 15 λεπτα!

Και σιροπιαζουμε ενα-ενα τριγωνο δηλαδη το βουταμε δευτερολεπτα και στην συνεχεια το βαζουμε πανω σε σχαρα!!!

Τα αφηνουμε να κρυωσουν!

Τελος τα γεμιζουμε σιγα-σιγα με κρεμα!Και εαν θελουμε βαζουμε φυστικι η αμυγδαλο!

Συνταγή εκτέλεση φωτό από κ .Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!


Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.