Τραγανές γκοφρέτες με μπισκότα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς

Τραγανές γκοφρέτες με μπισκότα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς | Συνταγές – Sintayes.gr

Τραγανές γκοφρέτες με μπισκότα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς

Τραγανές γκοφρέτες σοκολάτας με μπισκότα, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και λίγο ινδοκάρυδο που να απογειώσει τη γεύση σας. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων γλύκισμα ψυγείου, ένα εύκολο υπέροχο κέρασμα για την οικογένεια και τους καλεσμένους σας όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα (240 γρ.) βούτυρο 
  • 600 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (300+300 γρ. χωριστά)
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 πακέτο (225 γρ.) μπισκότα Πτι Μπερ
  • 1 κούπα δημητριακά ρυζιού
  • 2-3 κ.σ. ινδοκάρυδο
  • 1/2 κούπα καρύδια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ το βούτυρο με τη μισή κουβερτούρα (300 γρ.), τα βάζετε σε μπεν μαρί και τα ανακατεύετε συχνά μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Την αποσύρετε από το μπεν μαρί, προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε να ενσωματωθεί πλήρως και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
  2. Μετά θρυμματίζετε τα μπισκότα τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα,  προσθέτετε τα δημητριακά, το ινδοκάρυδο και τα καρύδια και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στη λιωμένη σοκολάτα.
  3. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί (το μέγεθος του ταψιού εξαρτάται από πόσο λεπτές θέλετε τις γκοφρέτες σας) στρωμένο με λαδόκολλα, το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες, για να σφίξει και να σταθεροποιηθεί καλά.
  4. Λιώνετε  την υπόλοιπη κουβερτούρα (300 γρ.) σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λ. Ξεφορμάρετε το μείγμα και το κόβετε σε μακρόστενες γκοφρέτες.
  5. Βουτάτε τις γκοφρέτες μια-μια στη λιωμένη κουβερτούρα, αφήνετε τη πολλή σοκολάτα να στάξει και τις μεταφέρετε σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η σοκολατένια επικάλυψη, για τουλάχιστον 2 ώρες.
  6. Εναλλακτικά ρίχνετε όλη τη λιωμένη σοκολάτα (300 γρ.) ως επικάλυψη πάνω από το γλυκό σας όταν παγώσει και πριν το κόψετε και μετά να το κόψετε σε μακρόστενες γκοφρέτες.

Πηγή

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τραγανές γκοφρέτες με μπισκότα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς

You cannot copy content of this page

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.