Τριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη 


Τριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη 


Υλικά

  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 500 γρ. τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO
  • 250 γρ. βαρελίσια φέτα
  • 2-3 κ.σ. κάππαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ντοματίνια καλά, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα κόβουμε στη μέση.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και αραδιάζουμε τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αλατίζουμε. Περιχύνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και το σκόρδο.

Σε κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε για 10-14 λεπτά τα ζυμαρικά. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.

Βγάζουμε τις σκελίδες σκόρδο από το ταψί και σε γουδί τις λιώνουμε.

Σε μπολ αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με το λιωμένο σκόρδο και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και την κάππαρη. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης MISKO είναι ιδανικά για μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση! Προσφέρονται για ιδιαίτερες γευστικές δημιουργίες που μπορούμε να εμπλουτίσουμε με ελαφριές σάλτσες, κρέας ή λαχανικά. Έχουν εξαιρετική μαγειρική απόδοση και ανοιχτό χρώμα που θυμίζει τα κλασικά ζυμαρικά MISKO.

Δείτε ακόμα: Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι!

Πηγή: mamapeinao.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.