Τσιπούρες με πατάτες στο φούρνο

Πεντανόστιμες τσιπούρες με πατατούλες στο φούρνο. Μια πολλή απλή, εύκολη και γρήγορη στη  παρασκευή της συνταγή για να απολαύστε το τέλειο γεύμα στο καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι σας με ένα υγιεινό, πλούσιο σε γεύση, χορταστικό πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι. Συνοδέψτε το με ντοματοσαλάτα με πιπεριές και ξερό κρεμμύδι και καλή σας όρεξη!!1

Υλικά συνταγής

  • 4 τσιπούρες, περίπου 400 γρ. η μια, καθαρισμένες
  • 8-10 μικρές προς μεσαίες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
  • 4 μέτρια ξερά, κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο (ή όσο σκόρδο θέλετε), κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 4 κ.γ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 1 κ.σ. φυλλαράκια θυμαριού, ψιλοκομμένα ή 1 κ.γ. ξερό, καλοκοπανισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Μοιράζετε τη κάππαρη και το μισό σκόρδο στις κοιλιές των ψαριών. Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια καλά, τα βάζετε προσεχτικά σε ένα σουρωτήρι, προσέχοντας να μη ξεχυθεί η «γέμιση», και τα μεταφέρετε στο ψυγείο, όπου τα αφήνετε μέχρι να τα χρειαστείτε.
  2. Καθαρίζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Τα μεταφέρετε σε ένα ευρύχωρο ταψί τα περιχύνετε με τα 2/3 του λαδιού, ρίχνετε αλατοπίπερο, το μισό θυμάρι, το υπόλοιπο σκόρδο, το κρασί, 1/4 φλ. νερό και το μισό χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας και στρώνετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στη βάση του ταψιού. 
  3. Σκεπάζετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 25 λ περίπου ή μέχρι να μισο-μαλακώσουν τα υλικά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζετε το ταψί και τοποθετείτε τις τσιπούρες πάνω στις πατάτες και στα κρεμμύδια. Τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λ ή μέχρι να γίνουν οι και τσιπούρες και οι πατάτες.
  4. Αν τα ψάρια έχουν γίνει (ελέγχετε ανοίγοντας λίγο ένα στην κοιλιά τους και αν δε έχουν αίμα στη ραχοκοκαλιά τους είναι έτοιμα) νωρίτερα από τις πατάτες, τα βγάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο των πατατών και των κρεμμυδιών. 
  5. Ξεφουρνίζετε το ταψί, πασπαλίζετε το φαγητό με το υπόλοιπο θυμάρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρετε ζεστό με μια πράσινη σαλάτα με άνηθο ή με μια ντοματοσαλάτα με πιπεριές κέρατα και ξερό κρεμμύδι.

Πηγή

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τσιπούρες με πατάτες στο φούρνο

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.