Τσουρέκι με σοκολάτα & πραλίνα φουντουκιού

Τσουρέκι με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα και πραλίνα σήμερα! Και αν αναζητάτε έξυπνες ιδέες για να πλάσετε τα τσουρέκια σας, δείτε εδώ 7 μοναδικά σχέδια για πασχαλινά τσουρέκια.

Τσουρέκι με σοκολάτα

Print

Τσουρέκι με σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού

Τσουρέκι με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο γεμιστό τσουρέκι σοκολάτας και πραλίνας σήμερα!
Course Γλυκά
Cuisine Ελληνική
Keyword Τσουρέκι με σοκολάτα
Prep Time 2 ώρες
Cook Time 45 λεπτά
Total Time 2 ώρες 45 λεπτά
Servings 10
Calories 190θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία μείγμα για τσουρέκι Easy Bake
  • 140 γρ. χλιαρό νερό
  • 50 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 αυγό
  • τσιπς σοκολάτας για τη διακόσμηση

Instructions

  • Αναμειγνύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό περίπου στους 40οC ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Παράλληλα ρίχνουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας στον μεγάλο κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά στα στερεά υλικά.
  • Ξεκινάμε το χτύπημα στο μίξερ μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα του γάντζου. Όταν σχηματιστεί μια ζύμη που έχει τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο του μίξερ, σταματάμε το χτύπημα. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 50οC και βάζουμε το ζυμάρι μας με τον κάδο στη στόφα για 30 λεπτά. Το ζυμάρι πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο και να αφρατέψει.
  • Βάζουμε τον κάδο ξανά στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, πάντα με το εξάρτημα του γάντζου. Η ζύμη πρέπει να τυλιχτεί ξανά σε μπάλα γύρω από τον γάντζο. Στη συνέχεια βάζουμε ξανά τη ζύμη για 30 λεπτά στη στόφα με τον κάδο.
  • Με τη βοήθεια μιας χούφτας μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας. Κόβουμε τη ζύμη σε τρια ίσα κομμάτια. Με τα χέρια πλάθουμε κάθε κομμάτι σε αφράτο φυτίλι. Παίρνουμε ένα από τα τρια φυτίλια και με τα χέρια το πλαταίνουμε ώστε να απλώσουμε τη γέμιση. Με τη βοήθεια μια σακούλας ζαχαροπλαστικής ή μιας σπάτουλας σχηματίζουμε μια λωρίδα με πραλίνα φουντουκιού. Καλύπτουμε την πραλίνα με την άλλη άκρη της ζύμης και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος του φυτιλιού. Με τα χέρια ρολάρουμε απαλά το φυτίλι ώστε να κλείσει ομοιόμορφα.
  • Στήνουμε τώρα όλα τα φυτίλια κάθετα, το ένα δίπλα στο άλλο. Ξεκινάμε να πλέκουμε από τη μέση συνεχίζοντας προς τα κάτω και μετά προς τα πάνω. Στο τέλος της πλεξούδας αφήνουμε ένα λεπτό ζυμαράκι το οποίο πιέζουμε και τοποθετούμε πάνω στην πλεξούδα. Μεταφέρουμε το τσουρέκι μας στη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Βρέχουμε επιφενειακά το τσουρέκι με λίγο νερό και το μεταφέρουμε για τελευταία φορά στη στόφα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αλείφουμε το φουσκωμένο τσουρέκι με χτυπημένο αυγό ώστε να γυαλίσει. Πασπαλίζουμε από πάνω τσιπς σοκολάτας για διακόσμηση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 40 λεπτά.

Video

[embedded content]

Αν σας άρεσε το τσουρέκι με σοκολάτα, θα λατρέψετε τα κουλουράκια με τρια υλικά από τον Τάσο Αντωνίου!

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

No Newer Articles

Πηγή: mamapeinao.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.