Τυροκαυτερή με κόκκινες πιπεριές φέτα και γιαούρτι

Μια υπέροχη Τυροκαυτερή με κόκκινες πιπεριές με φέτα και γιαούρτι για την απολαύσετε ως το  τέλειο ορεκτικό με το κρασάκι σας, περιμένοντας το κυρίως πιάτο ή ως σνακ με τη μπυρίτσα σας. Εδώ σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για μια τυροκαυτερή, τη βασίλισσα των ορεκτικών ίσως μαζί με το τζατζίκι, με εξαιρετική γεύση, λεία υφή, υπέροχο χρώμα που τις δίνουν οι κόκκινες πιπεριές και με όσες καυτερές πιπεριές τσίλι θέλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας που απογειώνουν τη γεύση όλων όσων τους αρέσουν λίγο ή περισσότερο οι καυτερές γεύσεις. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 3 κόκκινες πιπεριές κέρατο (Φλωρίνης)
  • 1-2 κόκκινες καυτερές πιπεριές τσίλι 
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 100 γρ. γιαούρτι πλήρες λιπαρών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε τις γλυκές και τσίλι πιπεριές σε ένα ταψάκι καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να αρχίζει να “μαυρίζει” η φλούδα τους. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος μόλις μαυρίσουν από την επάνω πλευρά οι πιπεριές τις γυρίζετε μέχρι να μαυρίσουν και από την άλλη πλευρά.
  2. Τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν καλά και μετά αφαιρείτε τη φλούδα τους. Ρίχνετε σε ένα μπλέντερ τις πιπεριές μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη τυροκαυτερή και τα χτυπάτε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. 
  3. Δοκιμάζετε το μείγμα και αν είναι πολύ καυτερό προσθέστε λίγο ακόμα γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί. Σερβίρετε τη τυροκαυτερή σας σε σκεύος για ντιπ μαζί με φρέσκο ψωμί. Καλή σας όρεξη!

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυροκαυτερή με κόκκινες πιπεριές φέτα και γιαούρτι

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: