Υγρό κέικ σοκολάτας με καρύδα πεντανόστιμο και πανεύκολο

Ποιο1ς δεν αγαπά ένα υπέροχο κέικ που φτιάχνετε πανεύκολα βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και απλά τα χτυπάτε, όταν μάλιστα πρόκειται για ένα υγρό σοκολατένιο κέικ που ο συνδυασμός του με τη τριμμένη καρύδα θα απογειώσει τη γεύση όποιου το δοκιμάσει. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για αρχάριους για ένα κέικ που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας. Σερβίρετέ το ζεστό με παγωτό, ή περιχυμένο με γλάσο σοκολάτας ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και απλά απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
  • 1 ⅓ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αποξηραμένη, τριμμένη καρύδα (στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ)
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • Για το σερβίρισμα
  • παγωτό επιλογής σας ή ζάχαρη άχνη και φρέσκα φρούτα ή καλυμμένο με γλάσο σοκολάτας [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος τη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού 20×20 εκ. Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε καλά με σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα ή μέχρι ένα ξύλινο καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του θα βγεί χωρίς να έχει επάνω του κολλημένα ψίχουλα. 
  3. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί του για 10 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε φόρμα. Αν πρόκειται να το σερβίρετε με παγωτό το σερβίρετε ζεστό. Αν πρόκειται να το πασπαλίζετε με άχνη ή να το καλύψετε με γλάσο, τότε το αφήνετε πρώτα να κρυώσει τελείως. 

[*] Αν προτιμήσετε να καλύψετε το γλυκό σας με γλάσο σοκολάτας φτιάξτε ως εξής: 

Σε ένα πυρίμαχο μπολ ψιλοκόβετε τη 100 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα.  Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνετε 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση την αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Την αφήνετε για 1 λ να σταθεί και μετά ανακατεύετε μέχρι να ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφήνετε το γλάσο για λίγο στην άκρη να χλιαρίνει ελαφρώς, χωρίς όμως να πήξει, και όσο ακόμα είναι ρευστό το απλώνετε στην επιφάνεια του κέικ. 

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υγρό κέικ σοκολάτας με καρύδα πεντανόστιμο και πανεύκολο

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.