Χιονούλα τούρτα !!!

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΧΙΟΝΟΥΛΑ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

5 αυγα,

125 γρ ζαχαρη,

155 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,

1 βανιλια!

Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να αφρατεψουν!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις αλευρι-βανιλια ανακατευουμε απαλα με μαριζ!

Βαζουμε λαδόκολλα σε τσερκι (28 ν) ριχνουμε το μιγμα απαλα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει και το κοβουμε!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη χυμο μισο λεμονιου για 3 λεπτα!

Το αφηνουμε να κρυωσει!

ΚΡΕΜΑ:

Βαζουμε 1 λιτρο γαλα με 5 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθει!

Εχουμε βγαλει λιγο κρυο γαλα σε μπολακι και εχουμε ριξει μεσα 4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ με 2 κ.σ.γεματες αλευρι!

Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε!

Ριχνουμε μεσα 1 βανιλια,50 γρ βουτυρο και 50 γρ καρυδα!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Βαζουμε τον ενα πατο στο τσερκι!

Σιροπιαζουμε με κουταλι παντου!

Ριχνουμε την κρεμα καυτη!

Βαζουμε πανω τον αλλο πατο !

Τον σιροπιαζουμε!

ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 φλ.τσ.αχνη ζαχαρη ,2 κ.σ.γαλα φρεσκο!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε μεσα 50 γρ καρυδα ανακατευουμε με μαριζ απαλα!

Τελος βαζουμε την σαντιγί γυρω πλαγια απο το γλυκο !!!

Ριχνουμε και καρυδα πανω πλαγια και διακόσμηση κερασακια!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!


Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.