Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά!

Δείτε τη συνταγή σε βίντεο και φτιάξτε κι εσείς το πιο γευστικό φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι.

Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
3 ώρες 30 λεπτά
Συν. Χρόνος
3 ώρες 40 λεπτά

Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά.

Κατηγορία: Κυρίως πιάτα
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξι κλειδί: Χοιρινό κότσι
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 421 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου
Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό κότσι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 1 φιάλη μπύρα τύπου weiss
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220oC.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες. Ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα.
  3. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  4. Τοποθετούμε το χοιρινό κότσι πάνω από τα κρεμμύδια.
  5. Πασπαλίζουμε το δεντρολίβανο πάνω στο κρέας. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά στο κότσι.
  6. Περιχύνουμε μισό φλιτζάνι μπύρα στο κρέας.
  7. Ψήνουμε στους 220°C για 30 λεπτά.
  8. Βγάζουμε το κότσι από το φούρνο και προσθέτουμε τις πατάτες και τα μήλα. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι μπύρα.
  9. Χμηλώνουμε τη θερμορασία του φούρνου στους 160°C και ψήνουμε για μία ώρα.
  10. Μετά από μια ώρα, προσθέτουμε επιπλέον μπύρα και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά που περιέχει το ταψί.
  11. Ψήνουμε για άλλη μια ώρα στους 160°C.
  12. Τα τελευταία 30 λεπτά του μαγειρέματος, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 ° C.
  13. Βγάζουμε το κότσι από τον φούρνο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες.

Βίντεο συνταγής

Πηγή: mamapeinao.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.