Ψωμάκια μερέντας !!!

Η Μερέντα σας αρέσει;  Εύκολα ,αφράτα,γευστικά ψωμάκια Μερέντας !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Μετραμε τα ΥΛΙΚΑ με το ιδιο ποτηρι νερου:
1 ποτηρι γαλα.χλιαρο προς ζεστο,
1 ποτηρι νερο χλιαρο προς ζεστο,
25 γραμμαρια μαγια.νωπη,
50 γραμμαρια.ζαχαρη,
μια πρεζα αλατι,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 ασπραδι αυγου,
5 ποτηρια αλευρι+4 κουταλιες της σουπας,
250 γραμμαρια.βουτυρο,
250 γραμμαρια μερεντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ γαλα-νερο-ζαχαρη-μαγια και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε.σπορελαιο-αλατι-ασπραδι και ανακατευουμε με συρμα!
Τελος.ριχνουμε.το αλεύρι και ανακατευουμε 2 λεπτα με.ξυλινη κουταλα!
Βαζουμε στα.χερια.λαδι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!
Την σκεπαζουμε για.1 ωρα!

Στην συνεχεια την τοποθετουμε σε λαδωμενο παγκο και την ανοιγουμε με λαδωμενα.χερια σε.ενα μεγαλο φυλλο!
Το βουτυρωνουμε με μαλακο βουτυρο και διπλωνουμε τις.ακρες.να κλεισει!
Το ξανανοιγουμε ενα τετραγωνο φυλλο!
Κοβουμε λωριδες!
Την καθε λωριδα την διπλωνουμε!
Βαζουμε μερεντα και το κλεινουμε και το στριφογυρναμε και τοποθετουμε στην λαδοκολα!

Τα αφηνουμε 30 λεπτα!
Τελος.τα.αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο και τα.ψηνουμε.στους 180 βαθμους.προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.