Gnocchi με μελιτζάνες και σάλτσα πιπεριάς

Στα πλαίσια του εύκολου γεύματος εν μέσω ζέστης έφτιαξα αυτό το πιάτο χτες.

Βέβαια έγινε λόγω του ότι είχα ανάψει φούρνο να ψήσω μια ντοματόπιτα, διαφορετικά, θα επέλεγα μόνο τη σάλτσα πιπεριάς με πιπεριές βάζου και περισσότερα gnocchi.

 

Gnocchi με μελιτζάνες και σάλτσα πιπεριάς

Print Recipe

Μερίδες
2 άτομα

Μερίδες
2 άτομα

Gnocchi με μελιτζάνες και σάλτσα πιπεριάς

Print Recipe

Μερίδες
2 άτομα

Μερίδες
2 άτομα

Συστατικά

  • 1
    πιπεριά φλωρίνης μεγάλη ή δυο μικρές
  • 1
    μικρή σκελίδα σκόρδου
  • 1
    μελιτζάνα τσακώνικη κομμένη σε ροδέλες

  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού
    μπούκοβο
  • 5-6
    φύλλα βασιλικού
  • 2 κουτ. σούπας
    πεκορίνο και λίγο για το σερβίρισμα
  • 300 γρ
    gnocchi έτοιμα

  • ρόκα ή διάφορα πράσινα φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα

  • ξύδι βαλσαμικό

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, την αλατίζουμε και την αφήνουμε σε σουρωτήρι για μισή ώρα. Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος αραδιάζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας τις πιπεριές και το σκόρδο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κι αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά γυρίζοντας τα μια φορά.

  2. Βγάζουμε την πιπεριά και την κλείνουμε σε σακουλάκι ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τη φλούδα της.

  3. Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το βασιλικό και το πεκορίνο και χτυπάμε να γίνει σαν τρήματα ψωμιού. Προσθέτουμε τη μισή πιπεριά το σκόρδο το μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο και χτυπάμε να γίνει μια πηχτή σάλτσα.

  4. Σε νερό αλατισμένο που βράζει προσθέτουμε τα gnocchi και βράζουμε για δύο λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.

  5. Σερβίρουμε προσθέτοντας τις ψημένες μελιτζάνες την υπόλοιπη πιπεριά σε λωρίδες και τη σάλτσα. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε από πάνω λίγο πεκορίνο. Δίπλα στο πιάτο βάζουμε τη ρόκα ή τα πράσινα φύλλα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ξύδι βαλσαμικό.

Σημειώσεις

Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας gnocchi ακολουθώντας τη συνταγή που θα βρείτε εδώ.

Αντί του πεκορίνο μπορείτε να βάλετε ένα πικάντικο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

Πηγή: asproylas.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.