Iσκεντέρ κεμπάπ με φιλετάκια

IMG_20190509_135712

Το Ισκεντέρ κεμπάπ είναι για μένα το πιο μερακλίδικο κεμπάπ, το πιο πλούσιο, το πιο γενναιόδωρο, αυτό που μυρίζει πιο πολύ Ανατολή. Έχει την πίτα, τη σάλτσα ντομάτα, το γιαούρτι, το λειωμένο, μαστιχωτό τυρί του.

IMG_20190509_135636

Πολλές φορές προσπάθησα να το κάνω σπίτι αλλά δεν μου έβγαζε αυτή την αυθεντική νοστιμιά των κεμπαμπτζίδικων της Πόλης. Μέχρι που βρήκα το μυστικό της συνταγής, από Τούρκο ειδικό. Η νοστιμιά, λοιπόν, κρύβεται στο αληθινό βούτυρο. Που ψήνει την πίτα αλλά κυρίως, που μπαίνει στη σάλτσα, που περιχύνει καυτό τα φιλετάκια.

Υλικά για 3 άτομα

3 πίτες για σουβλάκι, ολικής κατά προτίμηση

1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

500 γρ. φιλετάκια χοιρινά λαιμού, πάρα πολύ ψιλοκομμένα

3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

αλάτι-πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι

1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

αλάτι-πιπέρι

μοτσαρέλα τριμμένη arla

1 ολόκληρη ντομάτα και 1 καυτερή πιπεριά για το γαρνίρισμα

3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό που θα το αλατίσουμε και προαιρετικά θα προσθέσουμε λίγη πάπρικα.

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε τη σάλτσα: σε ένα μέτριο τηγάνι, βάζουμε όλα τα υλικά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Το βούτυρο δένει υπέροχα τη σάλτσα!

Για το κρέας, ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο στο πιο δυνατό μας μάτι, όσο γίνεται περισσότερο, να κάψει μέχρι να βγάλει καπνό σχεδόν. Βάζουμε τα φιλετάκια, αλατίζουμε χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία. Ταυτόχρονα βάζουμε και μια ολόκληρη ντομάτα και την πιπεριά να ψηθούν. Τα φιλετάκια θέλουν 1 λεπτό από κάθε πλευρά αν είναι ψιλοκομμένα.

Για τις πίτες: τις κόβουμε σε μπουκίτσες, όχι πολύ μικρές και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και τις σοτάρουμε μέχρι να ζεσταθούν και να το απορροφήσουν.

Τέλος, λειώνουμε σε μπρικάκι τις 3 κ.σ. βούτυρο για τα φιλετάκια και τα περιχύνουμε με το βούτυρο μόλις τα κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Στήνουμε το κεμπάπ: Βάζουμε στη βάση τις πίτες, πάνω τους τη σάλτσα ζεστή και πασπαλίζουμε με μπόλικη μοτσαρέλα.

Πάνω στήνουμε τα φιλετάκια, λίγη ακόμη σάλτσα ντομάτα και μια κουταλίτσα γιαούρτι.

Σερβίρουμε με την ψητή πιπεριά και τη ντομάτα.

IMG_20190509_135812

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!

Πηγή: pirouni.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: